Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس عبدی با بیان اینکه طی سال‌جاری به طور قطع هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت، گفت: کارگروهی به نام تعامل داریم که دستگاه‌هایی که ضابط قضایی هستند به جای اینکه بیایند و به طور مستقیم معدنی را تعطیل کنند، ایرادات را در این کارگروه مطرح کنند، اما در عمل اجرا نمی‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عباس عبدی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ درباره برخی زمزمه‌ها مبنی بر افزایش قیمت شن و ماسه و بازار سیاه فروش آن در مازندران که موجب گلایه‌مندی مردمی شده است؛ اظهار کرد: طی سال‌جاری به طور قطع هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: امسال در یک نوبت، افزایش قیمت شن و ماسه اجرا و به معادن شن و ماسه ابلاغ شده است و این نرخ تا پایان امسال پابرجا است.

 معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، خاطرنشان کرد: بیشترین کمبودها مربوط به غرب مازندران است که به این دلیل است که محیط زیست اقدام به تعطیلی یکی از معادن معروف این منطقه (شایگان) کرده است.

این مسئول ادامه داد: این معدن یکی از معادن بزرگ غرب استان است و طبیعی است که تعطیلی این معدن روی کم شدن عرضه ماسه تاثیر می‌گذارد.

عبدی تاکید کرد: ما در استان مازندران، کارگروهی به نام تعامل داریم که دستگاه‌هایی مثل منابع طیبعی و محیط زیست که ضابط قضایی هستند، به جای اینکه بیایند و به طور مستقیم و یا با دستور دادستان، معدنی را تعطیل کنند، بیایند و در این کارگروه مطرح کنند و اگر ما نتوانستیم بهره‌بردار را مثلا در بحث تجاوز از محدوده، سرجایش بر نگرداندیم و مشکل موجود را رفع کنیم، آن وقت خودمان اقدام به تعطیلی آن معدن می‌کنیم.

وی بیان کرد: ما تعهد می‌دهیم در صورت عدم رفع مشکل، واحد متخلف را تعطیل کنیم اما خواهشی که داریم این است که بهره بردار معادن را به عنوان یک تولیدکننده ببینند، به عنوان یک سرمایه‌گذار ببینند؛ نه اینکه سریعا شروع به بستن معادن کنند و در ادامه با مشکلاتی مثل اوضاع فعلی مواجه شویم.

 معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، در خصوص توافقی شدن قیمت‌های شن و ماسه و همچنین برخی شایعات در خصوص گرانی آن، عنوان کرد: انجمن معدن هم تقاضای افزایش قیمت داده است اما ما پاسخ دادیم که به هیچ عنوان افزایش قیمت نخواهیم داد و این اتفاق برای امسال، نخواهد افتاد.

این مسئول افزود: این بی معنا است که طی یکسال دو بار افزایش قیمت بدهیم اما وقتی شما معادن ا را ببندید، خواسته و ناخواسته هم قیمت افزایش می‌یابد و هم بی نظمی و هرج و مرج به راه می‌افتد.

عبدی متذکر شد: اگر متولی معادن شن و ماسه ما هستیم ، سایر دستگاه‌ها مثل محیط زیست و منابع طبیعی چرا رأسا اقدام به تعطیلی معادن می‌کنند؟ اگر متولی ما هستیم چرا معدن بزرگ دیگر غرب استان (پولادی) را می‌بندند؛ ما تقاضا داریم اگر ایرادی هست در درجه نخست به ما اعلام کنند، اگر ما مرتفع نکردیم، خودمان آن را تعطیل می‌کنیم.

وی مطرح کرد: تاکنون چندین معدن استان را تعطیل کردند، بدون اینکه به ما اطلاع دهند؛ اگر این عزیزان به جای اینکه رأسا اقدام به تعطیلی معادن کنند و موجب تشنج و هرج و مرج در بازار شن و ماسه شود، به ما اعلام کنند، ما مشکل را مرتفع می‌کنیم و این نوسانات و بی نظمی را شاهد نخواهیم بود.

 معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، یادآور شد: اگر یک معدن تعطیل شود، متقاضیان به سمت یک معدن سرازیر می‌شوند و آن طرف می‌تواند قیمت‌ها را بالا ببرد و هرج و مرج شود، چرا که کمبود مصالح پیش می‌آید و بازار از تعادل خارج می‌شود.

این مسئول متذکر شد: ما در بحث شن و ماسه چندین نرخ برای محصولات گوناگون داریم، ما انواع شن و ماسه 04، 06 و 08 داریم که 04 گران است و بیش از 50 هزار تومان قیمت دارد؛ اما ما بقی زیر 50 هزار تومان است.

عبدی اظهار کرد: تعداد کارخانه‌های تولید ماسه 04 محدود است، چرا که تولیدش دردسرهای زیادی دارد و در همین غرب، معدن شایگان این محصول را تولید می‌کرد که اکنون تعطیل شده است.

وی اضافه کرد: از یک سو، فشار سازمان صمت روی بهره برداران زیاد شده است و از سویی دیگر، فشار بیرونی هم روی این بهره برداران زیاد است و ما پیشنهاد می‌دهیم که به جای تعطیلی، دست به دست هم دهیم و اگر ایراداتی وجود دارد، رفع کنیم و همان اول کار، این واحد را تعطیل نکنیم و در واقع به جای درست کردن ابرو، چشم را کور نکنیم!

 معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، خاطرنشان کرد: کارگروه تعامل، کارگروهی است که برای افزایش تعامل و حل مشکلاتی از این دست راه افتاده است تا دستگاه‌ها با تعامل، مشکلات را مرتفع کنند.

این مسئول در خصوص آخرین وضعیت معادن پلمب شده آمل از سوی دادستانی این شهرستان، اعلام کرد: کماکان این معادن با دستور دادستان تعطیل است و نامه‌نگاری‌ها همچنان برای بازگشایی و فعالیت این معادن ادامه دارد.

عبدی عنوان کرد: تعطیلی این معدن که جزو بزرگ‌ترین معادن شن و ماسه استان است، تاثیر بسزایی روی کمبود عرضه و نوسانات قیمتی شن و ماسه به ویژه در غرب استان گذاشته است.

وی در خصوص کمبود شدید ماسه در مناطق دودانگه و چهاردانگه ساری، پاسخ داد: ما در مرکز استان اصلا معدن شن و ماسه فعال نداریم، در شهرستان ساری ما یک معدن در پهنه کلا داشتیم که با شکایت امور اراضی، با دستور دادستان تعطیل شد و الآن تنها با چند مجوز برداشت رودخانه‌ای در حال تامین نیاز مرکز استان و شهرهای همجوار هستیم.

 معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، گفت: چند معدن هم در منطقه چهاردانگه داریم که مقاومت محلی اجازه فعالیت این کارخانه‌ها را نمی‌دهد، همین مشکل در منطقه آغوزدره گلوگاه نیز برای یک معدن شن و ماسه وجود دارد و عملا این معادن یا توسط مردم و یا توسط دستگاه‌های ضابط تعطیل می‌شوند.

این مسئول بیان کرد: متاسفانه به این دلیل که معادن را به چشم تخریب می‌بینند، همگان تعطیلی معادن توسط محیط زیست و منابع طبیعی را حمایت می‌کنند و باید این فرهنگ سازی در جامعه انجام شود.

عبدی ادامه داد: ما که قصد نداریم با معادن، همه  جا را تخریب کنیم، هر کجا که جنگل و منابع طیبعی نبود، معادن ما مشغول فعالیت هستند و این مجوز را به ما دادند و ما می‌گوییم تخریب ما به نسبت ساخت و ساز غیر مجاز در منابع طبیعی، یک هزارم هم نیست اما متاسفانه، نگاه‌ها به معدن خوب نیست.

وی اذعان کرد: ما از رسانه‌ها انتظار داریم که کمک کنند تا نگاه‌ها به معادن تغییر کند و دستگاه‌های ضابط را راغب به طرح موضوع در کارگروه تعامل برای حل مشکلات معادن استان کنند.

گفتنی است این روزها، بازار سیاه شن و ماسه در استان به راه افتاده است و دود این اوضاع تنها به چشم مصرف کننده بیچاره می‌رود که ناچار است این محصول را به چند برابر خواهش تهیه کند.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقدام به تعطیلی افزایش قیمت دستگاه ها محیط زیست شن و ماسه یک معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۷۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران

بی تفاوتی به نقش چند وجهی آب بندان‌ها در اقتصاد و معیشت مردمان شمال کشور، این بار دامن منابع آبی بکر مازندران به ویژه شهرستان بابل را گرفته و برای تداوم رونق بخش کشاورزی به ویژه شالیکاری در منطقه ۱۱۰ قطعه از این آب بندان ها نیازمند لایروبی فوری هستند.

با وجود اخذ ردیف اعتباری اختصاصی برای ساماندهی و لایروبی آب بندان‌های شمال کشور اما این طرح حداقل در مازندران و در شهرستان بابل در حد طرح باقی مانده و در گام اجرایی قرار نگرفته است.

آب بندان؛ استخر یا تالاب دست ساز خاکی و بسیار بزرگ است که از گود کردن و خاکبرداری یک محدوده و ریختن و کوبیدن و ایجاد دیواره خاکی دور این محدوده به وجود می آید تا روان آب ها در آن برای بهره برداری کشاورزی ذخیره شود.

این سازه ذخیره ساز آب کشاورزی، مختص استان های شمالی کشور است که در مازندران به آن ' اندون '، در گیلان ' سل ' و در استان گلستان ' بندسار ' می گویند.

بر اساس آمار رسمی، مساحت کل آب بندان‌های استان های گلستان، مازندران و گیلان حدود ۳۳ هزار هکتار است که آب آبیاری حدود ۱۵۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری را تأمین می کند.

رواج سدسازی در کشور به همراه استفاده بی در و پیکر از سفره های زیرزمینی و دلخوشی به شیوه های نوین آبیاری در چند دهه گذشته سبب شد تا تعداد زیادی از آببندان های این استان ها رها شده و خشک شوند در حالی که تا اواخر دهه ۴۰ و ۵۰ این سازه ها تنها تامین کننده آب کشاورزی در شمال کشور بود.

آب رودخانه ها و هرز آب ناشی از بارندگی در فصل های غیرکاشت از طریق کانال ها و پمپاژ به آب بندان‌ها هدایت شده و در فصل بهار و تابستان برای آبیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

در این پیوند فرماندار بابل با بیان این که ۱۱۰ قطعه آب بندان در این شهرستان نیاز فوری و اضطراری به لایروبی دارند، گفت: اگر با رویه فعلی لایروبی آب بندان های این شهرستان انجام شود ۲۵ سال این مهم زمان می برد.

علی پیر فلک افزود: از مجموع ۲۱۰ قطعه آب بندان شهرستان بابل ۱۱۰ قطعه آن کارایی زیادی برای آبیاری شالیزارها ندارد و به صورت فوری باید لایروبی آنها آغاز شود.

وی اظهار داشت: در یک سال اخیر هشت آب بندان در این شهرستان لایروبی شد که اگر با همین رویه فعلی لایروبی ها انجام شود ۲۵ سال زمان می برد تا همه آب بندانهای این شهرستان لایروبی شوند.

پیرفلک افزود: دیگر آب بندان های این شهرستان که در حال حاضر نیاز به لایروبی ندارد، برای چند سال دیگر به لیست آب بندان های نیازمند به لایروبی اضافه خواهد شد، که با محاسبه همه آنها لایروبی آب بندانهای شهرستان بابل ۲۵ سال طول خواهد کشید.

فرماندار بابل با بیان این مطلب که کمبود اعتبار یکی از علت های اصلی تاخیر در لایروبی آب بندانهای این شهرستان است، خاطرنشان کرد: برای تحقق این مهم که برای شالیکاران ما بسیار حائز اهمیت است نیازمند اعتبار ملی هستیم.

نماینده عالی دولت در شهرستان بابل با اشاره به این مطلب که با توجه به تداوم خشکسالی و کمبود آب برای زمین های شالیزاری نقش آب بندانها برای تامین این نیاز بسیار مهم است، ادامه داد: نیاکان ما با احداث آب بندانها، نیازهای اصلی تامین آب زمین های شالیزاری خود را تامین می کردند و این مهم باید در شرایط فعلی مورد توجه ویژه قرار گیرد.

فرماندار بابل خاطرنشان کرد: برخی از آب بندان های این شهرستان به خاطر عدم لایروبی تا پایان اردیبهشت ماه بیبشتر آبدهی ندارند و این امر به چالشی برای شالیکاران تبدیل شد.

این مقام مسوول تصریح کرد: به عنوان نمونه آب بندان۲۰ هکتاری خراسان محله بابل در سال گذشته تا اواخر اردیبهشت بیشتر آبدهی نداشت که در سال جاری با لایروبی که انجام شد مشکل شالیکاران برطرف شد.

استان مازندران بیش از ۸۰۰ آب‌بندان بزرگ و کوچک را در خود جای داده و در کنوانسیون رامسر ثبت جهانی شده است. و شهرستان بابل با ۲۱۰ قطعه آبندان دارای بیشترین آبندانها در بین شهرهای مازندران است.

در طول ۴۰۰ سال گذشته تا کنون این ظرفیت سبب شده است که کشاورزان و شالی کاران این استان بدون استفاده از فناوری های امروزی که با برق فعالیت دارند به کشت برنج بپردازند.

مردم استان همواره از این آب‌بندان‌ها برای امرار معاش زندگی خود استفاده می کردند و می کنند و با کشاورزی و صید ماهی در چارچوب قانون از این ظرفیت ممتاز برای کسب روزی حلال بهره می گیرند.

از طرف دیگر این آب‌بندان‌ها در شهرها که به عنوان یک سیستم خنک کننده و تعدیل درجه حرارت دما در تابستان محسوب می شدند در زمستان یا زمان سیلاب برای کنترل سیل در طول تاریخ برای مازندران اثربخش بودند.

مازندران دارای ۲ تالاب بین‌المللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گل‌پل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.

مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آب‌بندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت می‌کنند.

بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از رده‌های مختلف مهره‌داران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها در زیست‌بوم مازندران شناسایی شده‌اند.

پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهی‌ها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • مرگ تدریجی آب‌بندان‌های مازندران
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • مدارس چند شهر خوزستان فردا سه‌شنبه تعطیل شد
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود